WILHELM HAUFF
Castellà

Wilhelm Hauff - Copyright del dibuix : Estrella Cardona GamioWilhelm Hauff va néixer a Stuttgart el 29 de novembre de 1802 i morí a la mateixa ciutat el 18 de novembre de 1827. Estudià Teologia i Filosofia a Tübingen. Entre altres obres va escriure Der Mann im Mond (1825), Lichtenstein (1826) i Märchenalmanache, ‘Contes de l’Almanac’ (1826-1828). Hauff va agrupar contes originals i relats del món de la llegenda i els seus contes, juntament amb els contes dels germans Grimm, formen part de la riquesa popular de contes alemanys.

Els contes de Hauff van ser publicats per primera vegada en els tres almanacs següents:

1.      Maehrchen-Almanach auf das Jahr 1826, für Söhne und Töchter gebildeter Stände.

Herausgegeben von Wilhelm Hauff. Erster Jahrgang. Stuttgart. Druck u. Verlag der J.B. Metzler’schen Buchandlung. 1826.

2.      Maehrchenalmanach für Söhne und Töchter gebildeter Stände auf das Jahr 1827, herausgegeben von Wilhelm Hauff mit Kupfern. Stuttgart bei Gebrüder Franckh 1827.

3.      Maehrchenalmanach für Söhne und Töchter gebildeter Stände auf das Jahr 1828, herausgegeben von Wilhelm Hauff mit Kupfern. Stuttgart bei Gebrüder Franckh 1828.

El primer conte, Märchen als Almanach, va sortir en el primer Almanac a manera d’introducció.

En el segon Almanac no tots els contes són de Hauff. Per tal de poder respectar la cronologia en la publicació del volum s’hi van haver d’incloure col·laboracions d’altres autors.

Hauff no va veure publicat el tercer Almanac de Contes, encara que el va preparar ell mateix. Hi va incloure una traducció de Tales of a Voyager.